Konkurs „Zniszcz te kilogramy”

793019 Wygraj książkę „Zniszcz te kilogramy”.

Wystarczy, że w komentarzu do tego posta napiszesz jadłospis na jeden dzień diety odchudzającej. Marta wybierze jeden najciekawszy, który nagrodzimy książką Zniszcz te Kilogramy Magdaleny Makarowskiej.

Na zgłoszenie czekamy do 31lipca 2016 do godziny 23:59

Regulamin Konkursów.

7 komentarze w “Konkurs „Zniszcz te kilogramy”

  1. Śniadanie:8:00- owsianka na wodzie, 4 śliwki suszone, kawa lub herbata bez cukru DRUGIE ŚNIADANIE 11:00- jabłko, woda mineralna bez ograniczeń, OBIAD 13:30 – ugotowane udko bez skóry, czubata łyżka ugotowanego ryżu, zielona sałata z sosem na bazie jogurtu nat, 16:00 jogurt naturalny, kawa lub herbata, KOLACJA 18:00 2 jajka ugotowane, pokrojony pomidor;)
    Smacznego

  2. Szklanka ciepłej przegotowanej wody z cytryną i za pół godziny śniadanie (maksymalnie godzinę po przebudzeniu). – jajecznica na boczku (surowe żółtka) ze szczypiorkiem i drobno posiekaną surową papryką, dodatkowo porcja zblanszowanych warzyw na oleju kokosowym np. cukinia, kabaczek, bakłażan, pomidor, cebula. Drugie śniadanie: puree warzywne: ugotuj buraka i marchew, zblenduj, dodaj jabłko, sok z 1/2 cytryny i łyżkę oliwy, zblenduj jeszcze raz, jeśli chcesz dodaj świeże zioła do smaku i odrobinę soli himalajskiej. Najwspanialej smakuje burak pieczony w piekarniku:) Obiad: cukiniowy burger wg. przepisu Magdy Makarowskiej. Podwieczorek: lody bananowe – zamrożonego banana zmiksuj z 1/3 szklanki gęstego mleka kokosowego, surowym żółtkiem i wiórkami kokosowymi(garść). Kolacja: kasza jaglana ugotowana na mleku roślinnym, 1 szklanka dowolnych owoców sezonowych, odrobina tłuszczu aby poprawić wchłanialność witamin z kaszy np. olej kokosowy, masło klarowane. Generalnie – jedz tak żeby dobrze odżywić organizm, to nie będziesz podjadać. Wyrzuć węgle przed południem, to zmniejszysz ochotę na słodycze. Jedz rano białka i tłuszcze, a zapewnisz sobie między innymi sprawniejszą pracę mózgu. Jedz węgle wieczorem, będziesz mi. lepiej i krócej spać, a na następny dzień zmniejszy się ryzyko podjadania. Nie jedz nabiału, pszenicy i cukru. Nie trzeba głodować żeby się odchudzić:)

  3. Kiedyś kolega polecił mi dietę kakao, keks i… 😉 Podobno świetna.

    Na śniadanie zjadłabym coś pysznego oraz pożywnego. Awokado częściowo wydrążam, mieszam z pieczonym łososiem, twarożkiem, solidnie doprawiam sokiem z cytryny i pieprzem. Najlepiej smakuje bez dodatku soli.
    Następnie spacer i drugie śniadanie na świeżym powietrzu. Koktajl z bananem, chlorellą, sokiem z cytryny, mandarynką, nasionami chia lub lnem, szpinakiem lub pietruszką.
    Obiad… pierś z kurczaka faszerowana suszonymi morelami, śliwkami lub żurawiną i rozmarynem, upieczona lub grillowana. Do tego ugotowany czarny ryż i kalafior romanesco lub brokuł, doprawiony kolendrą meksykańską oraz czarnym sezamem – można zmiksować na mus lub rozgnieść widelcem.
    Na podwieczorek sorbet z limonki, bazylii, dosłodzony lipią.
    Kolacja – sałatka z dwurzędu, sałaty lodowej, ogórka, sezamu, jogurtu oraz kurczaka gotowanego w wodzie z dodatkiem soku z limonki, solidnie doprawiona pieprzem 🙂

  4. PRZED ŚNIADANIEM: na czczo szklanka wody i szklanka rozpuszczonego w wodzie mlodego jęczmienia
    ŚNIADANIE: kanapka chleba bio (z ziarnami) z salatą lodową, łososiem wędzonym, pomidorem, ogórkiem i szczypiorkiem, miseczka, w której znajdują się 2 łyżki otrąb żytnich, łyżka pestek dyni, łyżka migdalów, łyżka płatków jaglanych, garść borowek, brzoskwinia pokrojona w kostkę, całośc zalana kefirem i posypana cynamonem, herbata z morwy białej
    w miedzy czasie szklanka wody mineralnej z liścmi swieżej mięty
    DRUGIE ŚNIADANIE: kawałek ciasta z cukinii, kubek zielonej herbaty
    w miedzy czasie szklanka wody mineralnej
    OBIAD: leczo warzywne (fasolka szparagowa, papryka zielona i czerwona, cukinia, cebula, pierś z kurczaka, pomidory, pieczarki, czosnek, przyprawy tj. oregano, bazylia) z kaszą pęczak,
    PODWIECZOREK: koktajl z jogurtu naturalnego, truskawek, nasion chia i miodu, herbata czerwona
    w miedzy czasie szklanka wody mineralnej
    KOLACJA: omlet jajeczny z mąką kokosową, cynamonem, na wierzch serek wiejski, ogorek gruntowy, rzodkiewka i mix kiełków, herbata z bratka 🙂
    Przed snem szklanka wody mineralnej z cytryną i kostkami lodu

  5. Śniadanie: serek wiejski z suszoną żurawiną i jedna kromka chleba razowego. Zielona herbata.
    Drugie śniadanie: koktajl z jarmużu i banana
    Obiad: Pulpeciki z mięsa z indyka ze startą marchewką i dzikim ryżem w sosie z jogurtu naturalnego i koperku. Czerwona herbata.
    Podwieczorek: Pomarańcza
    Kolacja: Sałatka z roszponki, sera feta, pomidora i pestek dyni z dressingiem z siekanej bazylii i oliwy z oliwek.
    Pozdrawiam, Anika 🙂

  6. Śniadanie:
    Owsianka z bananem, czyli zdrowe śniadanie na szybko
    2 łyżki płatków owsianych
    2 łyżki płatków żytnich
    1 łyżka płatków jaglanych
    1 łyżeczka nasion chia
    1 łyżka otrąb owsianych
    ok. 200 ml mleka
    łyżeczka masła orzechowego
    cynamon
    1 banan

    W miseczce umieścić płatki jaglane, nasiona chia i otręby. Wymieszać. Płatki owsiane i żytnie zalać wrzątkiem i odstawić na kilka minut. Zagotować mleko. Zalane wcześniej wodą płatki odcedzić i dodać do reszty składników w miseczce. Całość zalać gorącym mlekiem i przykryć. Odstawić na 5 minut. Pokroić banana. Po odczekaniu 5 minut przemieszać owsiankę , przykryć i odstawić na kolejne 5 minut. Zamieszać ponownie, na wierzchu ułożyć kawałki masła orzechowego. Wyłożyć wcześniej pokrojonego banana, oprószyć cynamonem.

    Przekąska/ drugie śniadanie: owoce sezonowe, jogurt naturalny, orzechy

    Obiad:
    Delikatny łosoś z kokosową cukinią i ziemniaczkami
    1 cebula
    1 średnia cukinia
    płaska łyżeczka oleju kokosowego extra virgin
    sól, pieprz, zioła prowansalskie
    1-2 łyżki wiórków kokosowych
    300-350 g łososia
    5-6 średniej wielkości ziemniaków

    Ziemniaki pokroić w kostkę i umieścić w naczyniu do parowania, gotować na parze przez 35-40 minut. Cebulę drobno posiekać. Rozgrzać patelnię z olejem kokosowym i dodać cebulę. Podsmażyć na wolnym ogniu z dodatkiem soli. Cukinię pokroić w kostkę i dodać do podsmażonej cebuli razem z ziołami prowansalskimi. Małą patelnię rozgrzać i podprażyć na niej wiórki kokosowe. Dodać do cukinii. Całość doprawić do smaku solą i pieprzem i smażyć przez chwilę pod przykryciem, aby cukinia była chrupka. Rybę podzielić na dwie części, oprószyć delikatnie solą i wyłożyć na rozgrzaną patelnię, smażyć pod przykryciem przez około 10 minut (bez dodatku tłuszczu), na końcu doprawić świeżo zmielonym pieprzem. Przed podaniem ziemniaczki posypać koperkiem i doprawić solą wedle uznania.

    Przekąska/podwieczorek: smoothie owocowe lub schłodzony arbuz

    Kolacja (po treningu): sałatka z tuńczykiem, selerem naciowym i orzechami

Dodaj komentarz